Kameralı Kontrol Sistemleri – Yapay Görme, Görüntü İşleme Teknolojileri

Kameralı kontrol sistemleri, insan gözü ile yapılan kalite kontrol işlemlerini kamera ve ilgili yazılımlar ile gerçekleştiren yapay görme sistemleridir. Bir diğer deyişle yapay görme, görsel kontrol ile gerçekleştirilen operasyonların kameralı sistemlerle çözümlenmesidir. Yapay görme teknolojileri alanında endüstriyel sistem çözümleri sunmaktayız.

Görsel kontrol ile parçanın doğru şekilde üretildiğinin kontrolü
Görsel kontrol ile parçanın doğru şekilde üretildiğinin kontrolü

Görüntü İşleme ve Kalite Kontrol

Tamamen projenize özel çözüm üreten yazılımlar kendi bünyemizde geliştirilmektedir. Hazır bir görüntü işlemi yazılımı kullanmayarak, sistemin ihtiyaçlarını %100 olarak çözerken, sadece size özel tasarımlar gerçekleştirmekteyiz.

Firmamız, PC tabanlı sistemlerin yanında, Kameranın kurulumu, ışıklandırmanın yapılandırılması ve kameranın programlanması faaliyetlerini gerçekleştirerek anahtar teslim kameralı kalite kontrol sistemleri sağlamaktadır.

Bizimle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Müşteri Bilgi Gizliliği politikamız gereği burada gerçek müşteri çözümlerine yer verilmemiştir.

Akan bant üstünde üretilmiş parçaların çizik, ezilme veya benzeri hatalarının yapay görme ile kontrolü
Akan bant üstünde üretilmiş parçaların çizik, ezilme veya benzeri hatalarının kontrolü

Uygulama Alanları örnekleri

Eksik/Hatalı Parça Bulma – Ayıklama
Ölçme (uzunluk, yükseklik, çap, alan, hacim)
Robotik (Robot Yönlendirme)
Barkod – Karekod (1D, 2D) okuma
Karakter Okuma (OCR ve OCV)
Görüntü/nesne yakalama, takip etme
Sayma – Sınıflama
Kalite kontrol, kameralı kalite kontrol

Plastik Enjeksiyon : Seri üretim yapılan plastik şişe, boru gibi parçaların form kontrolü (çapak/kesik/çizik/delik vs.) en-boy ölçümü, ovallik kontolü gibi kontrolleri yapan uygulamalarımız çalışmaktadır.

Robotik : Mavis önde gelen Robot teknolojileri entegratör firmaları için, kameralı kontrol çözümleri geliştirmektedir. Kalite kontrol, pozisyonlama, seçme – ayıklama gibi işlemler yapan sistemler, online robot erişim kütüphanemiz ile sorunsuz sağlanmaktadır.

Ölçüm : Mavis yüksek çözünürlükte kamera ve telesentrik lens yardımıyla aldığı görüntüleri işlediği 2B ölçüm sistemini geliştirmiştir.

Çelik : Pres sonrası çıkan parçaların form kontrollerinin yapılması, kaynak, vidalama gibi alt proseslerden sonra eksik parça kontrolü, pozisyon kontrolü gibi işlemleri gerçekleştiren uygulamalarımız mevcuttur.

Otomotiv Ana Sanayi : Ülkemizde üretim yapan önde gelen otomotiv ana sanayi kuruluşlarında uzun süreden beri çalışan uygulamalara sahiptir. Şase, motor, body montaj gibi bir çok alt bölümde uygulamalarımız kuruludur.

Beyaz Eşya : Beyaz eşya sektöründe üretim yapan önde gelen firmalarda, eksik parça kontrolü, modele göre montaj hatası kontrolü, 2D barkod okuma gibi projelerimiz kullanılmaktadır.

Tüm sorularınız hakkında info@plcegitim.com mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Görüntü İşleme Konusu üzerine
Yapay zeka konusu üzerine

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr

Bir cevap yazın