Endüstriyel Dokunmatik Ekran Kalemi – Industrial Touch Screen Stylus

Endüstriyel dokunmatik ekranların en önemli problemi mebran bozulması sonucu ekran dokunmatiğinin zarar görmesidir.
Ekranlarda dokunmatik hassaiyete uygun bir dokunmatik ekran kalemi ile çalışılması ekran ömrünü uzatmaktadır.

Yağlı, Kirli tornavidalar ile ekran bozulmalarına son veren ürünümüz endüstriyel ekranlarda kullanılması için özel olarak üretilmiştir.

Kapasitif ekranlar dokunuşları kondansatör şarjından verilen kaçak akımdan tespit ederler. Bu durumda bir “kutbu” endüstriyel ekran, diğer “kutbu” ise insan vücudu oluşturur. Ekranın arka tarafına iletken materyallerden yapılan ince şeritler uygulanmıştır (direk ışığa doğru tutunca bunları görebilirsiniz)

Sensör ekranın kontrolörü saniyede birçok kez kondansatörleri doldurup boşaltır ve her seferinde kapasitelerini kontrol edip hafızadaki değerlerle karşılaştırır. Ekrana dokunduğunuz anda kondansatörler için şarj edilmesi gereken bir nesne olarak algılanırsınız ve akım çekmeye başlayacaksınız. Ekran kontrolörü ise bu aşırı kaçak akımını tespit eder (kondasatörler sınırlı akımla şarj olur, oysa insan vücudu çok daha fazla akım çeker) ve ekrana dokunduğunuzu anlar.

Birkaç kondasatörden gelen verilere göre karmaşık formüllü hesaplardan sonra dokunuşun yeri ve alanı tespit edilir. Veya birkaç dokunuş aynı anda tespit edilebilir. Tek seferde gerçekleştirilen dokunuş sayısı sadece kontrolör ve ekran boyutlarıyla sınırlıdır (3″ içine 20 parmak sığdırmayı deneyin bakalım).

Bu teknolojide bir takım sınırlayıcı durumlar var. İlki, elementleri birbirine çok yakın şekilde konumlandıramıyorsunuz (saydamlık azalıyor), camın sınırlı iletkenliği ve pazazit sinyal eşiği (rastgele ve kısmi dokunuşlar, kir vs) bu durumda minimum algılama alanı 5x5mm sınırlandırılmış oluyor.
Ayrıca ekrana dokundurulan obje insan vücudunun iletkeliğine yakın bir iletkenliğe sahip olmalıdır, bu da eldivenle ekranı kullanamayacağınız anlamına geliyor (eldivenlerin direnci vücut iletkenliğini algılama eşiğin çok altına indiriyor) ve çok büyük stylusları (Endüstriyel Dokunmatik Ekran Kalemleri) kullanmak gerekiyor, ayrıca kalemler galvanik olarak insan vücuduyla etkileşimli olmalıdır (bunun için çoğu zaman metal gövdeye sahipler)
Peki habgi giriş sistemleri stylusları kullanıp, basınç derecelendirmeye ve net pozisyonlamaya sahipler? Bunlar elektromanyetik antenli sistemlerdir ve birçok çizim tablette kullanılmaktadır.

Parmaklarınız kocaman dahi olsa bu kalem ile dokunmatik ekranlı dokunmatik ekranları kullanmak artık çok kolay olacak.

Makine ekranlarınızın, Endüstriyel dokunmatik ekran kalemi sayesinde uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Dünyada kullanılan iki farklı dokunmatik ekran teknolojisi vardır; “capacitive” (kapasitif) ve “resistive” (dirençli).

Capacitive dokunmatik ekranlar objelerin iletken özelliğini algılaması için elektrotları kullanır, parmağınız gibi. Bu yüzden pek çok endüstriyel ekran parmağınızla dokunduğunuzda çalışır ama kalem veya benzeri bir objeyle çalışmaz.

Resistive dokunmatik ekranlar ise, herkesin aklındaki gibi çalışır; baskıya tepki vererek. Bu parmağınızla veya diğer herhangi bir objeyle de çalışması demek.

Çoğu dokunamatik ekran kalemi bunlardan sadece birisiyle çalır. Ama Industrial Touch Stylus bunların ikisinde de çalışabilmesi için tasarlandı!

Bu yüzden her dokunmatik ekranda kullanamayacağınız dokunmatik kalemleri boşverin, siz en iyisi tüm dokunmatik ekranlarda kullanabileceğiniz Industrial Touch Screen Stylus Dokunmatik ekran kalemini kullanın.

İLETİŞİM: İLHAN GÜMÜŞ
TEL: 0555 433 54 70

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr

6 thoughts on “Endüstriyel Dokunmatik Ekran Kalemi – Industrial Touch Screen Stylus

Bir cevap yazın